Rompertje By

NOT FOR SALE

Met de rompertjes is het vooral belangrijk hoe groot de ‘armsgaten’ zijn, hierin komen de sokken. De meeste sokjes zijn tussen de 4 en 5 cm breed, vandaar de 4,5 cm. Een ander vaststaand gegeven is dat een vierkante kaart meestal 13 x 13 cm is, het rompertje heb ik in totaal 12 cm hoog gemaakt. De tutorial is nogal aan de snelle kant dus hopelijk begrijpt iedereen wat ik bedoel..

 

”romper1″

 

Stap 1: Teken alle lijnen zoals op het plaatje op de achterkant van het papier van het rompertje.

 

Stap 2: Snij of knip alle grijze vlakken weg zodat er al een beginmodel ontstaat.

 

Stap 3: Pons met de Cuttlebug / Sizzix twee halve rondjes, ovaaltjes of bloemvormen uit zodat de grijze vlakken wegvallen (of trek ‘iets’ over op het papier en knip/snij het uit).

 

Stap 4: Vouw de rechte lijn met een rilmachine, beentje o.i.d. Vouw het papier naar je toe.

 

Stap 5: Keer de romper om en pons met de Cuttlebug / Sizzix de halslijn uit met een cirkel, ovaal of bloemvorm (of trek ‘iets’ over op het papier en knip/snij het uit).

 

Stap 6: Als je wilt kun je het rompertje opleuken met washi tape of een lintje. Wat grotere ‘decoratie’ (knoopjes bijvoorbeeld) kun je beter pas later toevoegen.

 

 

 

Het rompertje plak ik eerst op de kaart met de dubbelgeslagen kant, dus bij de halszijde. Voor de stevigheid is dubbelzijdig tape wel op zijn plaats, door de sokken komt er behoorlijk wat druk op het papier en de lijm te staan. Daarna plaats je de sokken onder het papier, je ziet vanzelf hoe het wel en niet gevouwen kan worden. De romper plak je weer vast op de kaart met dubbelzijdig tape. Doe dit ook aan de schuine zijden zodat de sokken niet zullen ‘afzakken’. Bij de laatste foto hierboven (het geruite rompertje) zie je dat het papier te dun is en daardoor snel gaat bobbelen, gebruik dus normaal kaartenpapier- of karton.